Olin kuullut,että haukimureke on todella hyvää, niinpä kyselin reseptejä ja alla on niistä sovellettu versio, jonka testasimme eilen.
Haukimureke
määrät noin! en tee ruokia, joissa liian tarkat ohjeet eli vähän aina oman fiiliksen mukaan :)
1 kg haukifileitä (Y ruodon voi jättää)
6-8 dl Luomu maitoa
2 dl Luomu kermaa
1 muna (tilalla voi käyttää perunajauhoa)
0,5 dl piparjuurta raastettuna
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
nippu tilliä
1 rkl merisuolaa
reilusti pippuria
1. soseuta haukifileet tahnaksi (minä kaivoin kaapin uumenista monitoimi-koneen, joka on tähän todella oiva apuväline)
2. lisää muut ainekset
3. voitele runsaalla voilla uunivuoka (esim. metallinen lasagnevuoka 3 l) ja ripottele päälle korppujauhoja
4. kaada massa vuokaan ja tasoita
5. ripottele päälle vielä vähän korppujauhoja
PS. lisävinkit kuvien alapuolella
Paista 200 C uunissa yksi tunti. Nauti esim. kermaviilikastikkeen ja paistettujen parsojen tai keitettyjen porkkanoiden kera NAM!
Mureketta tuli melko runsaasti, jäi seuraavallekin päivälle, ja pakastin loput valmiina annospaloina.
Söimme kummitytön kanssa viimeiset palaset, paistettuna, keitettyjen porkkanoiden ja kermaviilin kera. Oli kiva kuulla, että maistui myös kummi-tytölle! :) Ja tuli myös idea, että haukimurekkeesta saisi aika kivan alkupalan isommallekin porukalle eli pienempiä neliötä.
PS. kun on tullut tehtyä jo useita haukimurekkeita ja maku on vaihdellut.., koska kalan määrä aina vaihtelee, joten muutama vinkki on tarpeen:
- lisää maito muutamassa erässä niin, että tulee hyvä massa - ei liian tuhtia tai liian ohutta
- suolaa olen myös lisännyt vähitellen ja maistanut välillä niin saan meidän makuun sopivaksi - käytämme yleensä melko vähän suolaa, mutta mureke tarvitsee suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti