lauantai 13. heinäkuuta 2013

Savutetut kampelat fetasalaatin ja retsinan kera...

Retsina valkoviini...juotavaa?

Hmmm... minulla on muistoja Retsina valkoviinistä muutaman vuoden takaa... ensimmäiseltä ulkomaanmatkalta Rhodokselta, jossa se maistui fetasalaatin kanssa huikean hyvältä. Niin hyvältä, että ostin sitä jopa kotiin ystävien kera nautittavaksi, mutta Suomessahan se maistui ihan kamalalta... Havukoskella pienessä yksiössä pullon korkki työnnettynä sisään ja todennäköisesti ilman suurempaa ateriaa... minulla on mielikuva, että se taisi jäädä meiltä silloin kyllä juomatta...

Joten en ole ollut ihan innostunut, kun Metukkamies on halunnut useamman kerran ostaa Retsinaa. Se on kuulemma todella hyvää kampelan ja feta-salaatin kera. Retsina valkoviini oli sitten ilmaantunut jääkaappiin, kun minä en ollut mukana Alkossa...

Savustetut kampelat

Savustetut kampelat ovat takuuvarmaa herkkua! niitä ei kuulemma enää tulee niin paljon kuin ennen, mutta onneksi olemme päässeet niistä, muutamista, nauttimaan myös tänä kesänä.

Ne ovat myös pöydässä kauniin näköiset, vaikka en oikein onnistunut vangitsemaan niitä kuvaan ihan niiden ansaitsemalla tasolla mutta...






Fetasalaatti on meidän ehdoton kesän ykkössalaatti, talvella sitä tulee harvemmin syötyä. Yleensä käytämme melko tuhtia Patros fetaa, kokeillaan välillä muitakin, mutta kaikki light versiot ovat kielletyllä listalla... minä niitä voisin kyllä joskus käyttääkin...

Retsina oli positiivinen yllätys! toimi varsin hyvin kampelan ja fetajuuston kera! voi siis ostaa toisenkin kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti